MAKE UP SAVJETI

Jesen, jesen.......jesen!!!!!!!!!

Nakon sunca i topline dolaze kiše i hladnije vrijeme, priroda smiruje svoju rascvjetalost i kud god pogledamo sve je u tamnijim nijansama. Tako je i u make up-u!!!

 

Makeup trendovi - proljeće 2012.

Ako želimo sezonu proljeće/ljeto u makeup-u opisati u nekoliko riječi, najprikladnije su mačkaste oči (cat eyes), breskva rumenila, ultra crvene usnice, umjetne trepavice i ekstravagantrni večernji izgled. Nemojte biti iznenađeni sa zlatnom folijom pričvršćenom na gornjem pokretnom kapku ili sa ultra crnim sjenilima za večer.

 

Dnevni makeup

Dnevni makeup često zna izgledati kao "malo više nego što je potrebno" ili "premalo tako da se razlika između našminkanog i nenašminkanog ne vidi". Saznajte najbolji način kako da primjenite šminku za prirodan, a opet primjetan i efektan izgled...

 

Večernji makeup

Večernji makeup slijedi isti način šminkanja kao i dnevni makeup, ali sa dodatkom dramatičnijih dijelova. Naglasak treba staviti ili na oči ili na usne izbjegavajući oštar i umjetni izgled.

 

Make up trendovi proljeće/ljeto 2010

Suprotnosti, suprotnosti, suprotnosti!!!!
Ovako bi se u najkraćim crtama mogli opisati ovogodišnji trendovi u make up-u za proljeće i ljeto! Od prirodnih nijansi, do veselih razigranih boja, pa sve do "smokey eyes-a, ove će sezone svatko pronaći ponešto za sebe.

 

Make up, šminka, puder, tipovi kože...

U mnoštvu savjeta o načinima šminkanja te kako izgledati što ljepše, pridružujem se i ja, Renata Brezak, da vam svojim profesionalnim iskustvom i savjetima pomognem kako da svoj izgled dovedete do savršenstva. U suradnji sa portalom za mladence "Vjenčanje ponuda" obradit ću po poglavljima sve faze šminkanja...

 

Make up - Tipovi kože

Koža je pokrovni organ i posrednik između organizma i vanjskog svijeta. Sastoji se od epidermisa (površinskog sloja), dermisa (središnjeg sloja) i subcutisa (dubinskog sloja).

 

Make up - Puderi

Pravilno i temeljito nanošenje podloge izuzetno je važno. Puderima ujednačavamo ten i ublažavamo sitne nepravilnosti na koži. Puder bio tekući, u sticku ili neke druge konzistencije mora biti prilagođen vašem tipu i boji kože.

 

Make up - Korektori

Uloga korektora je da sakrije problematična područja na licu koja puder nije uspio sakriti (tamni podočnjaci, kapilare, crvenilo, prištići). Nanosi se nakon pudera (podloge) utapkavanjem lagano kistom ili prstima. Ako ga nanesete prije podloge razmazati ćete ga s mjesta gdje je trebao biti.

Make up - Obrve

Ništa ne uokviruje oči bolje nego savršeno oblikovane obrve! One trebaju pratiti prirodni luk tako da izgledaju homogeno, a ne kao ”mali trag sa repićem”.

 

Make up - Rumenilo

Rumenilo licu daje zdraviji i mladenačkiji izraz lica. Njime naglašavamo linije lica i njime postižemo da lice bude vedrije i da ”oživi”.

 

Make up - Ruž i sjajilo za usne

Da bi ruž ili sjajilo bili što postojaniji na usnicama prvo na njih nanesite tanak sloj tekućeg pudera, zatim velikim kistom prepudrajte sa puderom u prahu.

 

 

 
 
  sva prava pridržana. MAKEUPRENATA.2006 održavanje web stranica: STEDAS